" Sînt trei lucruri care determină viaţa unei persoane:
şansa dată de Dumnezeu , locul unde te-ai născut , ai trăit şi ai muncit şi în al treilea rînd , relaţiile sociale în care ai fost implicat. "
:: Experienţele de după moarte::
Conform unor studii recente efectuate de psihologi din cadrul Universităţii din Edinburgh şi Consiliul de Cercetări Medicale din Cambridge, celebrele experienţe din preajma momentului morţii, nu sunt altceva decât simple ”manifestări ale funcţiilor normale ale creierului înainte de moartea finală a întregului organism”.
Scepticii cercetători merg chiar mai departe, şi susţin că fenomene precum călătoriile astrale în afara corpului sau întâlnirea cu rude sau prieteni decedaţi, sunt simple trucuri ale mentalului, şi nu viziuni ale lumilor şi planurilor eterice.
"Creierul nostru ne prosteşte la propriu. Într-unele dintre studiile noastre, am descoperit de fapt că majoritatea oamenilor care au susţinut că au avut experienţe de după moarte, nu erau deloc în pericol real de moarte. Evidenţele ştiinţifice sugerează de fapt că toate experienţele de acest tip au o bază biologică. În plus, majoritatea acestor experienţe sunt receptate în aceeaşi regiune a creierului care resimte senzaţii naturale precum depresia, fericirea sau dragostea", declară dr. Caroline Watt, unul dintre cercetători.
Una dintre cele mai frecvent raportate senzaţii ale experienţei de după moarte constă în conştientizarea faptului că subiectul tocmai a murit. Cu toate acestea cercetătorii cred că senzaţiile în cauză nu sunt legat strict de experienţele de extracorporalizare.
Există bunăoară o maladie denumită Cotard, sau "sindromul trupului mergător", în care pacienţii sunt convinşi că au murit, cu toate că sunt cât se poate de vii. Maladia Cotard afectează în special persoanele aflate în stare avansată de febră tifoidă sau scleroză multiplă.
:: OMUL SI DESTINUL ::
Omul se intreaba de multe ori, de ce s-a nascut intr-o anumita familie, din anumiti parinti sau de ce are fratii pe care ii are, sau ... continuare
:: Tipuri de personalitate ::
Fiecare dintre noi dezvolta inca de la nastere un anumit tip de personalitate, denumit baza.
Baza nu se schimba de-a lungul vietii, este acea constanta din personalitatea fiecaruia. In schimb prima faza se dezvolta cam in jurul varstei de 20 de ani,... continuare
:: Ce emisfera a ceierului va predomina? ::
Iata o intrebare esentiala pentru conturarea precisa a unei personalitati.
Caracteristicile emisferelor cerebrale ar fi dupa B. Edwards urmatoarele: ... continuare
:: Legile lui Murphy ::
Daca ceva poate sa mearga prost, va merge.
Daca mai multe lucruri pot merge prost, vor merge in cea mai defavorabila secventa.
Probabilitatea de aparitie a unui eveniment este invers proportionala cu dezirabilitatea lui.
Indiferent de ce merge prost, probabil ca arata bine. ... continuare
:: Viata de zi cu zi ::
Exista doua categorii de oameni: cei care impart oamenii in categorii si cei care nu impart oamenii in categorii. ... continuare
:: Falsitatea ::
Zilnic ne învârtim printre oameni, zilnic vedem falsitatea din jurul nostru. Avem darul de a vedea mai mult decât trupul unui om. Putem vedea în sufletul lui şi ... continuare